Osoby niezdecydowane wciąż mają szansę na dołączenie do grona studentów Politechniki Białostockiej. Na uczelni wciąż są jeszcze wolne miejsca.
To już ostatnia szansa by rozpocząć za chwilę bezpłatne studia stacjonarne I stopnia na największej uczelni technicznej w północno-wschodniej Polsce. Są jeszcze wolne miejsca na 16 kierunkach studiów dających tytuł zawodowy inżyniera, a w wypadku turystyki i rekreacji oraz zarządzana – tytuł licencjata.
Aby wykorzystać wolne miejsca należy postępować zgodnie z informacjami podanymi w Internetowej Rejestracji Kandydatów Politechniki Białostockiej. Należy zarejestrować się w systemie IRK lub zalogować na swoje konto. I postępować zgodnie z instrukcją dla kandydatów ubiegających się o przyjęcia w ramach wolnych miejsc. Wzór podania o przyjęcie w ramach wolnych miejsc dostępny jest w Wydziałowej Komisji Rekrutacyjnej.
Podania o przyjęcie w ramach wolnych miejsc mogą złożyć kandydaci:
- niezarejestrowani w systemie IRK (należy zarejestrować się w systemie IRK, uregulować opłaty, złożyć podanie + komplet dokumentów),
- zarejestrowani w systemie IRK, ale niezapisani na żaden kierunek studiów (należy uregulować opłaty, złożyć: podanie + komplet dokumentów),
- zarejestrowani w systemie IRK i zapisani na dowolny kierunek studiów i:
– niezakwalifikowani na żaden kierunek studiów (należy złożyć: podanie + komplet dokumentów, a w przypadku ubiegania się o przyjęcie w ramach wolnych miejsc na nowy kierunek uregulować opłatę),
– zakwalifikowani, którzy nie potwierdzili chęci studiowania (należy złożyć: podanie + komplet dokumentów oraz uregulować opłatę),
– zakwalifikowani, którzy potwierdzili chęci studiowania (należy złożyć: podanie + potwierdzenie złożenia kompletu dokumentów wydane przez Wydziałową Komisję Rekrutacyjną, a w przypadku ubiegania się o przyjęcie w ramach wolnych miejsc na nowy kierunek uregulować opłatę),
Wejdź w galerię i zobacz, na jakich kierunkach są jeszcze wolne miejsca.
Zobacz też:
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Materiały promocyjne partnera
Żródło:
Link do artykułu